DIY- Lag din egen julespray

DIY oppskrift julespray med eteriske oljer

Skap julestemning med duft av jul

Har du lyst til å lage skikkelig julestemning? Da kan du bruke duftspray med julelukt. For å unngå spray med masse giftige stoffer, anbefaler jeg at du lager din egen. Det er enkelt. Og alt du trenger er noen eteriske oljer med julete duft, vann og en sprayflaske.

Sprayflasker i passende størrelse finner du på samme sted som du finner sånne plastbeholdere du kan ha med på reise. Klesbutikker pleier å ha sånt. Eller så kan du bestille på nett. Made By Me har slike (jeg er ikke partner med noen av dem, men liker nettbutikkene deres, og synes det er så topp at i har fått noen sånne i Norge som selger tilbehør til eteriske oljer).

Vil du ha en spray som er fri for giftstoffer, er det viktig at du velger oljer av aller høyeste og reneste kvalitet. Jeg bruker kun renhetssertifiserte oljer. Hvis du vil vite mer, kan du lese om hvilke oljer jeg velger og hvorfor i dette blogginnlegget.

Mangler du oljer og vil komme i gang kjapt, kan du ta kontakt med meg på monica@monicakristin.no , jeg har alltid noe ekstra på lager. Ellers anbefaler jeg deg å investere i en introduksjonspakke. Les om introduksjonspakkene her.

Oppskrift på julespray

  • 5 dråper villappelsin (Wild Orange)
  • 1 dråpe nellik (Clove)
  • 1 dråpe kanel (Cinnamon)
  • 1 dråpe stjerneanis (Star Anise)
  • 30 ml vann

Framgangsmåte:

Drypp oljene i en 30 ml sprayflaske. Fyll på med vann. Skru på sprayhetta, og rist flaska forsiktig. Og da er det bare å spraye løs. Spray ut i luften, eller på tepper, puter og gardiner.

Andre oljer som kan brukes:

Mangler du noen av oljene bruker du bare mer av de andre. Er du litt vågal kan du erstatte med en annen julete eterisk olje. Eksempelvis rød mandarin (Red Mandarine), kardemomme (Cardamome), ingefær (Ginger), sedertre (Cedarwood), sibersk gran (Siberian Fir), peppermynte (Peppermin), lavendel (Lavender),  virak (Frankincense) eller myrra (Myrrh).

 

 

22 Delt
Rull til toppen