D.I.Y. – Lag dine egne badebomber

Hvordan lage badebomber

Jeg er helt vill etter badebomber!

Jeg elsker badebomber! Hver gang jeg er innom en Lush-butikk, ender jeg alltid opp med å legge igjen en halv formue bare på badebomber. Har alltid likt deres badebomber, fordi de bruker naturlige ingredienser, og fordi de rett og slett bare er kjempedeilige (Ps dette innlegget er IKKE sponset. Jeg bare liker Lush). Nå er det jo ikke en eneste Lush-butikk i milesvis omkrets her hvor jeg bor. Så, nå har jeg begynt å lage mine egne badebomber!

Du kan også lage dine egne badebomber

Og gjett hva! Det er ikke så forferdelig vanskelig. DU kan også lage badebomber! Om du ikke har badekar selv, men liker D.I.Y-prosjekter (altså gjør-det-selv-prosjekter), så kan du lage dem til en venninne. For eksempel til meg! Hehe! Jeg ville iallfall blitt hysterisk glad!

Gi badebomber i gave

Helt vanlige ingredienser

Det som er kult, er at du kan bruke helt vanlige ingredienser, som du finner på en vanlig matbutikk. Basisen består nemlig av bakepulver/natron, sitronsyre, olivenolje og salt. I tillegg trenger du noen eteriske oljer og en form å lage dem i. Og, hvis du vil kan du også pimpe dem opp med fargestoff.

Oppskrift

2,6 dl bakepulver eller natron

1,3 dl sitronsyre

1,3 dl salt (velg allerhelst Epsomsalt)

1 ss vann

2 ss eteriske oljer

3 ss olivenolje

fargestoff for mat (valgfritt)

Start med å blande de våte ingrediensene og velg dine favoritter blant de eteriske oljene

Bland de våte ingrediensene i et glass, altså olivenolje, fargestoffer og eteriske oljer. Prøv deg fram med de eteriske oljene, og bruk intuisjonen din til å lage dine favorittbomber. Lavendel er super for avspenning. Eucalyptus gir en oppfriskende følelse av velvære. Ylang Ylang gir deg en følelse av luksus og sensualitet. Bergamot løfter humøret ditt. Prøv deg fram, det er kjempespennende!

PS Selv om de aller fleste av de eteriske oljene er trygge å bruke i badekaret, så er det noen du bør unngå å bruke i badekaret, og dette gjelder særskilt kanel (cinnamon), nellik (clove), oregano, vintersar (savory), grønnmynte (spearmint), timian (thyme), og berglyng (wintergreen).

Hvordan lage badebomber med eteriske oljer

Videre framgangsmåte

Bland deretter de tørre ingrediensene i en bolle. Pass på at du blander godt. Hell deretter i de våte ingrediensene.

 

Oppskrift badebomber med eteriske oljer

Rør godt, og pakk sammen blandingen i formene du vil bruke. Jeg liker å bruke silikonformer eller former av plast, men det finnes også andre former du kan bruke, for eksempel finnes det noen av metall.

Sånn lager du bademomber

Pakk blandingen godt inn i formene, og jobb raskt så ikke blandingen tørker ut. Hvis blandingen er alt for tørr, så kan du bruke en spruteflaske med vann, og forsiktig sprute mer vann i blandingen. Blandingen skal akkurat være så våt at den holder sammen, men ikke våtere!

Oppskrift badebomber med eteriske oljer

La bombene få tørke i minimum 24 timer før du tar dem ut av forma. Badebombene kan lagres i en lukket beholder, som for eksempel et stort glass med lokk. Da er det bare å tappe opp badekaret og legge i din egen favorittbombe!

Nyyyyyyt! Du fortjener det så veldig!

For flere oppskrifter på velværeprodukter du kan lage selv, se også oppskrifter på:

After Work Lavendelbad

Lag din egen saltskrubb

Vil du lære mer om eteriske oljer? Bli med i facebookgruppa mi PLANTEKRAFT med Monica Kristin

Har du også lyst til å begynne med eteriske oljer?

Hvorfor jeg velger eteriske oljer fra doTERRA og hvordan du kan få tak i disse oljene

22 Delt
Rull til toppen