Avløpsrens – lag din egen med 3 ingredienser – D.I.Y.

Naturlig avløpsrens med bakepulver og eddik

Lag din egen giftfrie avløpsrens

Du trenger ikke bruke giftige vaskemidler i hjemmet ditt. Du kan lage dem selv med ingredienser du allerede har i kjøkkenskapet ditt. Avløpsrens, for eksempel, er kjempelett å lage selv. Bare hør her!

“Hva var oppskriften på den der avløpsrensen din?”

I går kveld fikk jeg telefon fra en venninne som akutt trengte oppskriften på “den der avløpsrensen” min! Jeg har jo tidligere fortalt om den i oljegruppa mi på Facebook. Nå legger jeg ut oppskrifta her, så vet dere hvor dere finner den! Det jeg synes er genialt med denne metoden, er at du slipper å kjøre masse gift ned gjennom sluket ditt! Hvorfor bruke vaske- og rensemidler som inneholder både gift og andre unødvendige ingredienser, når du enkelt kan lage dine egne? For en annen genial ting med dette avløpsrenset, er at hovedingreidensene, bakepulver og eddik, er helt vanlige, billige ting du enten har i kjøkkenskapet ditt allerede eller som du enkelt kan få tak i på nærmeste matbutikk.

Du trenger kun tre ingredienser!

Det er kjempeenkelt å lage din egen avløpsrens, og du trenger kun tre ingredienser, nemlig:

  • bakepulver
  • hvit eddik
  • eterisk olje med sitron (eller annen sitrusolje)

Sånn gjør du:

Drypp 2-3 dråper sitronolje i sluket. Tilsett deretter 2 ss bakepulver. Hell over 1/4 kopp hvit eddik. Du ser at blandingen bruser. Det er dette som avfetter og løser opp gruff i avløpet. La stå i 15-25 minutter. Skyll ned med masse varmt vann.

Jeg gjør dette preventivt. Det vil si at jeg har som vane å gjøre dette et par ganger i måneden. Da unngår du at sluket går tett. Hvis det allerede er mye gugge i sluket ditt så kan det være at du må gjenta operaskjonen både 2 og 4 ganger.

Les mer om det du må vite om eteriske oljer

Vil du lære mer om eteriske oljer? Ble med i facebookgruppa mi PLANTEKRAFT med Monica Kristin!

Har du også lyst til å begynne med oljer?

Hvorfor jeg velger eteriske oljer fra doTERRA og hvordan du kan få tak i disse oljene

24 Delt
Rull til toppen